Rekonstrukce chodníků v Chebu začaly

Opravy chodníků a silnic v Chebu letos spolknou několik milionů korun. Přesnou částku bude město znát až po skončení oprav. Na některých místech už se s rekonstrukcí začalo. Celkovou opravou projdou například chebské ulice Zemědělská a Židovská. Počítá se také se zahájením opravy sídliště Spáleniště. Naopak některé z ulic, které město chtělo opravit, se nakonec rekonstrukce v letošním roce nedočkají.Cheb chodníky 2

„Revitalizaci sídliště Spáleniště chceme po projednání s občany doprojektovat a poté zahájit úpravy ulic V Zahradách a Kosmonautů,“ sdělil tiskový mluvčí města Chebu Tomáš Ivanič. Opravených chodníků se v letošním roce dočkají také obyvatelé chebského sídliště Skalka nebo lidé v Hradební a Valdštejnově ulici.

Město však v letošním roce vyřadilo opravu ulic Havlíčkova, Kamenná a Písečná. Nebyl totiž prý dostatečně připravený projekt.

„Tam jsme si ověřili, že tyto akce nejsou dostatečně realizačně připraveny. Například rekonstrukce Písečné měla s ohledem na to, že ještě není hotový ani projekt, začít někdy v září. Když si uvědomíme, že předláždění Jateční ulice trvalo tři měsíce, tak je nereálné, aby se pak do zimy stihla kompletní rekonstrukce Písečné včetně okružní křižovatky ulic Písečná a Osvobození,“ okomentoval chebský místostarosta Michal Pospíšil.

V případě ulice Havlíčkova chce město její rekonstrukci spojit s vybudováním parkovací plochy na sousedním pozemku po někdejším zahradnictví, který město nedávno koupilo.

„Zde se plánuje zasíťování bývalých chebských kasáren a k napojení dojde v Havlíčkově ulici. Kdybychom ji teď opravili, tak ji zanedlouho opět rozkopeme. Kamennou pak nemůžeme uzavřít současně s Židovskou, protože to jsou jediné dvě ulice, kterými se vyjíždí z náměstí. Rekonstruovat chodníky se tedy budou v příštím roce,“ podotkl starosta města Zdeněk Hrkal.