Nebyl lakomý. Dělil se o pervitin

Trestní stíhání si „vykoledovali“ dva muži ze Sokolovska za to, že se dělili o drogy. Za to si mohou posedět ve vězení na dobu až pěti let.Policie-ill-malé-na-web

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého a devětatřicetiletého muže ze Sokolovska, jako obviněné ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Mladší z obviněných se měl protiprávního jednání dopustit v několika dnech v srpenu roku 2017, kdy v bytě na Sokolovsku dal zadarmo ženě pervitin a společně jej užili,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. V říjnu roku 2017 se stejná situace opakovala. „Muž měl přijet ke stejnému bydlišti jako v srpnu a znovu ženě přinést dávku pervitinu. V tomto měsíci byl muž zastaven ve vozidle Škoda Octavia a policejní hlídkou z Kraslic kontrolován. Policisté během kontroly u muže ve vozidle zajistili několik igelitových přepravek s obsahem bílé krystalické látky,“ sdělila. Zajištěná krystalická látka byla odeslána na expertízu, kdy dle odborného vyjádření byla zjištěna v krystalické látce přítomnost metamfetaminu.

„Starší z obviněných se měl takového jednání dopustit tím, že na konci října roku 2017 v Kraslicích dal ženě zadarmo látku pervitin. Stejného jednání se měl dopustit hned další den, kdy opět stejné ženě předal další dávku pervitinu zdarma,“ doplnila mluvčí.