Policistům ujížděla známá firma. Šoférovi v krvi kolovaly drogy

Až sněhové závěje zastavily řidiče, který Slavkovským lesem ujížděl policejní hlídce. Ta při kontrole zjistila, že má šofér soudem zakázáno řídit a navíc mu v krvi kolují drogy. Skončil tak na policejní stanici a teď mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.Policie-ill-malé-na-web

Ve středu 17. ledna večer prováděla policejní hlídka z Teplé dohled nad dodržováním veřejného pořádku a bezpečnosti i plynulosti provozu na pozemních komunikacích. „Krátce před půl desátou večer, nedaleko Jankovického pramene, si policisté všimli projíždějícího vozidla značky Hyundai, ve kterém seděla jim známá osoba,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Proto se rozhodli vozidlo a jeho osádku zastavit a zkontrolovat. Vozidlo však začalo zrychlovat a na zapnuté zvukové a výstražné zařízení s nápisem STOP řidič nereagoval. Hlídka vozidlo pronásledovala, ale to ujíždělo až do obce Prameny, kde odbočilo do obce Nová Ves. Zde řidič ujíždějícího vozidla najel do závěje, ve které zapadl. Z místa se pokusil utéct, což se mu však nepodařilo. Policisté za řidičem vyběhli a zadrželi ho,“ informovala mluvčí.

Policisté poté u řidiče provedli orientační zkoušku na přítomnost drog, která vyšla pozitivně na látku amphetamin/methamphetamin. Následně byl vyzván k lékařskému vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu, které odmítl. Při prohlídce vozidla policisté nalezli 3 sáčky s neznámou krystalickou látkou, které byly odeslány na expertízu.