Na bývalou přítelkyni čekal s nožem

Udělal si kopii klíče a pak čekal na bývalou přítelkyni u ní v bytě s nožem. Možná, aby si dodal odvahu, posilnil se před tím alkoholem. Po vystřízlivění na záchytce putoval do policejní cely.Policie-maláIMG_8874

Ve čtvrtek 11. ledna sdělili policisté z Územního odboru Cheb podezření devatenáctiletému muži z Chebska ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a nebezpečné vyhrožování.

„Trestných činů se měl muž dopustit tím, že ve středu 10. ledna za užití kopie klíče, kterou si udělal bez vědomí své bývalé přítelkyně, vnikl neoprávněně do bytu v Mariánských Lázních,“ vysvětlil Daniel Dvořák, policejní mluvčí. „V bytě bývalé přítelkyně setrval v podnapilém stavu s nožem připraveným vedle sebe. Toto vzbudilo v poškozené vážné obavy o její zdraví i život, neboť se jeho výhružné chování opakuje po několikáté od začátku letošního roku,“ doplnil mluvčí.

Muž byl policisty zadržen, a když u něj naměřili 1,80 promile alkoholu, převezli jej na záchytku. Odtud po vystřízlivění putoval do policejní cely.

Policisté z Územního odboru Cheb, podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.