Výstava Zemí i nebem bude zahájena ve středu v Galerii Goethe

Retrospektivní výstava mariánskolázeňské umělkyně, pedagožky a patriotky Marty Nyklesové bude zahájena vernisáží ve středu 8. listopadu 2017 od 18:00 hodin v mariánskolázeňské galerii Goethe.  Marta Nyklesová se narodila v roce 1962, absolvovala gymnázium a výtvarný obor na hudební škole pod vedením pedagogů Mgr. Václava Maliny, Mgr. Bohdany Holubcové a akademického sochaře Vítězslava Eibla. Ve studiu pokračovala na Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích. Účastnila se mnoha výstav, jak autorských, tak kolektivních. V současné době vyučuje na GOAML a na ZUŠ Fryderyka Chopina. Maluje a kreslí pro radost.Výstava M. L. na web

Při své tvorbě se vyjadřuje velice imaginativním, někdy až surrealistickým způsobem, kdy její obrazy připomínají snové vize. Poslední dobou ji zaujala krajina, především podzimní barevné nuance mariánskolázeňských parků a lesů. Tato výstava je malým ohlédnutím, retrospektivou, která je doplněna obrazy inspirovanými letošním pobytem ve Slovenském Ráji.

 

Vernisáž se tentokrát výjimečně koná ve středu 8. listopadu 2017 od 18:00 hodin v Galerii Goethe! Výstava bude přístupná do 3. prosince denně mimo pondělí od 9:30 do 17:30 hodin.