Ředitel podvedl podřízené. Teď mu hrozí až pět let za mřížemi

Minimálně osm žen podvedl sedmačtyřicetiletý muž. Jako ředitel společnosti přesvědčil své podřízené, aby mu dávali část peněz z výplaty, které by použil třeba na dobročinné účely. Ale sliby chyby a vybraných téměř 350 tisíc šlo prý úplně jinam. Za to muži hrozí v případě odsouzení až pět let ve vězení. Policie prověřuje další okolnosti případu a hospodaření příspěvkových a obecně prospěšných organizací, které obviněný muž řídí.IMG_8871-Policie-na-stránky

Vrchní komisař z Odboru hospodářské kriminality již zahájil trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže a obvinil ho pro pokračující přečin podvod. Obviněný muž měl jako ředitel společnosti postupně od konce roku 2013 do začátku roku 2017 na území Chebska průběžně uzavírat dohody o pracovní činnosti v sociální oblasti.

„Nejméně osm žen, které uzavřely dohodu o pracovní činnosti, měl jako jejich nadřízený přesvědčit, aby mu část peněz z vyplacené měsíční mzdy dávaly jako příspěvek na různé aktivity. Například se jednalo o výrobu propagačních brožur a následnou propagaci společnosti nebo šlo o příspěvek na zdravotní či sociální služby, jindy zase na dobročinné účely podobně,“ vysvětlila Kateřina Böhmová, policejní mluvčí.

Ve skutečnosti takto získané peníze z mezd použil jinak, než na účel, který ženám slíbil a se kterým původně souhlasily, čímž je uvedl v omyl. Tyto finanční prostředky v celkové výši téměř 350 tisíc korun získal v úmyslu obohatit sebe nebo jiného.