Pátek třináctého bude patřit Dnu požární bezpečnosti

V obchodních centrech v Chebu a v Karlových Varech přijdou hasiči za veřejností a na webu pak budou živě odpovídat na otázky spojené s požární bezpečností. Na své si přijdou i ti nejmenší, záchranáři za nimi přijedou do vybraných mateřských školek, kde jim budou číst speciální hasičské pohádky.

marianske-lazne-nemocnice-zavoral„Také v letošním roce je připravený Den požární bezpečnosti na tradičně vnímané smolné datum pátek třináctého. Říjnový pátek třináctého bude pro hasiče dnem, kdy ukážou veřejnosti, že tento den nemusí znamenat smůlu. Ale že je možné prevencí proti této smůle, alespoň co se týká požární prevence, úspěšně vzdorovat,“ vysvětlil mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal.

Na pátek 13. října jsou tak připravené akce pro veřejnost. A to ve třech směrech. V obchodních centrech v Chebu a v Karlových Varech budou hasiči ve stáncích ukazovat, jak je možné zabezpečit si svůj dům například vhodnými hlásiči kouře či unikajícího plynu či jak se správně starat o komíny. Pro děti pak bude připravena interaktivní hra, která učí správně používat tísňovou linku. V obou centrech budou hasiči očekávat návštěvníky od 14 do 17 hodin, v Karlových Varech ve Varyádě a v Chebu v Dragounu.

Tento den se hasiči navíc opět vypraví číst speciální hasičské pohádky dětem. Zavítají do vybraných mateřských škol nebo například v Sokolově na dětské oddělení nemocnice.

Novinkou pátku třináctého bude možnost pokládat otázky hasičům přes oficiální stránku hasičů na Facebooku. V čase od 13 do 15 hodin bude tým hasičů online odpovídat na přijaté dotazy. Ty by se měly týkat primárně okruhů právě požární prevence v oblasti detekce plynů v domech a správné údržby komínů. Je ale možné se kromě těchto oblastí zeptat na cokoliv, co se týká činnosti hasičů. Dotazy bude možné pokládat hasičům přes komentáře na Facebooku v pátek 13. října od 13 do 15 hodin, nebo je možné je poslat mailem i předem. To v případě, že v uvedený čas někdo nebude mít možnost být online připojený k našemu Facebooku, přesto by se chtěl na něco zeptat. I na dotazy došlé předem prostřednictvím mailu odpoví tým hasičů během uvedené doby na Facebooku. Dotazy je možné posílat na mail: martin.kasal@hzs-kvk.cz.