Na Seebergu si dají dostaveníčko čarodějnice a čarodějové

Co se stane, když hrad Seeberg obsadí čarodějnice Valpurga? Přichystá nezapomenutelné odpoledne plné kouzelných zážitků. Čarodějný rej s názvem Valpuržina noc vypukne v sobotu 29. dubna od 13.30 hodin.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Poprvé hrad čarodějnice obsadily v roce 2015 a od té doby se tam na jaře pravidelně vracejí. Pro malé návštěvníky je připravený vždy pestrý program, sestavený tak, aby si každý přišel na své. Tento rok tomu nebude jinak, připraveno je sedm stanovišť, po jejichž absolvování je pro každého dětského návštěvníka připraven za odměnu balíček s překvapením.

„A jaké úkoly si tento rok čarodějnice vymyslely? Budeme lovit netopýry, vyrábět kouzelný škapulíř a chybět nebude ani oblíbená čajovna u čarodějnice. Další jsou už ale čarodějným tajemstvím. Prozradit ještě můžeme, že si každý bude moci povozit na koni a opéct buřta. K dispozici bude i stánek s občerstvením,“ sdělila dokumentátorka františkolázeňského muzea Petra Polívková.

Kdyby akci počasí nepřálo, všechny stanoviště budou přemístěny do prostor hradu. Vstupné pro dospělého činí 90 Kč, v ceně je prohlídka hradu a pro děti je vstupné tradičně zdarma.