Ze Sokolova přijel do Hranic krást a vyhrožovat

Jednadvacetiletý muž ze Sokolova si „zadělal“ na pořádné problémy. V Hranicích si vybral nezletilého chlapce, kterému začal vyhrožovat, a donutil ho, aby doma sebral mobil, který mu pak předal. S jídlem roste chuť a chtěl další a další věci. Mladík ale dál krást odmítl.IMG_8871-Policie-na-stránky

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody.

„Toho se obviněný muž měl dopustit na konci března ve večerních hodinách v obci Hranice na Chebsku. Zde měl obtěžovat mladistvého nejprve venku na lavičce a následně i cestou do bydliště. Opakovanými pohrůžkami bezprostředního násilí s tím, že ho zbije, ho měl přimět, aby vzal doma mobilní telefon a vydal mu ho,“ sdělila Kateřina Krejčí, policejní mluvčí. „Následně po něm chtěl vydat i další věci, které by mohl zpeněžit, načež to mladík odmítl. Poté ho obviněný začal oběma rukama strkat a dotlačil ho až do chodby bytu, odkud po chvíli odešel,“ doplnila.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval. Včerejšího dne probíhalo řízení o vazbě a soudce na obviněného uvalil vazbu.