Z krádeže, padělání i maření úředního rozhodnutí je obviněn devětadvacetiletý muž

Devětadvacetiletý muž toho během krátké doby stihl hodně. Otce obral o 44 tisíc korun, řídil, i když měl zákaz, a od benzínek ujížděl bez placení. Teď už sedí ve vazbě.Policiee-malá-naweb

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Obviněný muž se trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku dopustil začátkem března. Odcizením si opatřil debetní nálepku s PIN kódem svého otce, kterou použil v 21 případech k platbám v celkové výši 44 tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí Věra Hnátková.

Muži to však nestačilo a vykoledoval si další obvinění, tentokrát z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a to opakovaně. „Během měsíce února měl s vozidlem Hyundai třikrát přijet na dvě různé čerpací stanice, natankovat, nasednout do vozidla a z místa bez zaplacení natankovaných pohonných hmot odjet. Dvakrát tímto způsobem tankoval v okolí Aše a jednou dokonce až na Jihlavsku. A to i přesto, že měl Městským úřadem v Aši vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel,“ doplnila mluvčí.

Celková škoda na nezaplaceném benzínu byla vyčíslena přes 3 000 korun.