Zapálili zastávku i kontejnery

Svérázný způsob zábavy si zvolil trojlístek pachatelů. Nejprve zapálili autobusovou zastávku a o několik dní později přišly na řadu kontejnery. Třiadvacetiletá žena a dva muži ve věku třiadvacet a dvaačtyřicet let si již vyslechli od policistů obvinění, všichni stíháni na svobodě. V případě prokázání viny jim hrozí až jeden rok vězení.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Muži měli koncem února založit požár autobusové zastávky v Kynšperku nad Ohří. Objekt téměř celý lehl popelem. Předběžná škoda, kterou pachatelé způsobili, se vyšplhala na částku 80 tisíc korun.

Tohle je zřejmě neuspokojilo a tak se vydali po pár dnech na další žhářskou výpravu. Tentokrát si vybrali kontejnery nedaleko čerpací stanice v Odravě. „Na kamerovém záznamu, který máme k dispozici je vidět, jak nakupují do kanystru benzín na benzinové čerpací stanici, který bezprostředně poté použijí k založení požáru dvou kontejnerů s odpadem poblíž benzinové stanice,“ uvedla Kateřina Böhmová, policejní mluvčí.

Ani tohle povedené trojici nestačilo. Přesunuli se do nedalekého Lipoltova, kde zapálili dva kontejnery, které byly umístěné v autobusové zastávce. Tady způsobili škodu ve výši 33 tisíc korun.

Třiadvacetiletá obviněná žena dvojici mužů vezla jak do Odravy, tak do Lipoltova.

Nejstaršímu z mužů navíc tohle vše nestačilo. „O několik dní později měl obviněný dvaačtyřicetiletý muž řídit osobní vozidlo, se kterým přijel na čerpací stanici na Chebsku. Muž řídil i přesto, že má vysloven zákaz činnosti řízení všech motorových vozidel. Do vozidla natankoval přes 16 litrů benzinu a bez zaplacení z místa odjel,“ doplnila mluvčí. Společnosti, která provozuje čerpací stanici, vznikla škoda přes 500 Kč.