Během 24 hodin řeší policisté dva pokusy o vraždu

Rušných 24 hodin měli sokolovští a chebští policisté. V sobotu zabránili vraždě v Libavském Údolí. Druhý pokus o vraždu řešili v jedné z mariánskolázeňských ubytoven. V obou případech útočili muži. Oběti jsou s vážnými zraněními v nemocnici. Oba pachatelé jsou zadrženi.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Druhá polovina sobotní noc začala pro sokolovské policisty voláním na tísňovou linku a kolem půl jedné v noci vyjela hlídka do Libavského Údolí na Sokolovsku. „Policisté po příjezdu na místo činu bezodkladným zásahem zabránili šestačtyřicetiletému muži v dokonání zvlášť závažného zločinu vraždy. Podezřelý muž byl zadržen a nyní se nachází v policejní cele,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Ještě téhož dne sdělili kriminalisté muži obvinění spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. „Dnes budeme podávat podnět státnímu zástupci na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila mluvčí. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody ve výši 10 až 18 let.

Zraněná žena musela být po útoku letecky transportována s vážným zraněním do nemocnice v Plzni.

K druhému pokusu o vraždu vyjížděli v noci policisté do jedné z mariánskolázeňských ubytoven. Poškozený muž byl s bodnořeznými ranami ohrožující život převezen rychlou záchrannou službou na ARO do karlovarské nemocnice. Po podezřelém začali policisté intenzivně pátrat. Během 1,5 hodiny byl pachatel zadržen a nyní se nachází v policejní cele. „Další okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření. V současné době nemůžeme s ohledem na počáteční stav prověřování k případu sdělit bližší informace,“ uvedla Kateřina Böhmová.