V Chebu budou sloužit další podzemní kontejnery

K sedmnácti velkokapacitním podzemním kontejnerům na odpad přibudou v Chebu další tři.  Ty vznikají ve dvorních traktech v ulicích Provaznická a Březinova a v parčíku nad úřadem práce v ulici Svobody.kontejner 1 na web

„Jejich hlavní výhodou v porovnání s plastovými popelnicemi je to, že z nich odpad nelze vybírat. Odpadají tak problémy známé ze stanovišť klasických kontejnerů, kolem kterých jsou od nejrůznějších hledačů neustále vyházené odpadky. Do centra se navíc hodí daleko lépe než řady plastových kontejnerů a popelnic,“ vysvětlil mluvčí chebské radnice Tomáš Ivanič. V Provaznické a Březinově ulici i na třídě Svobody budou vybudovány čtyři podzemní kontejnery, po jednom na směsný komunální odpad, plasty, papír a sklo.

V současné době je v Chebu již 17 podzemních kontejnerů. Kompletní stanoviště se čtyřmi kontejnery se nacházejí v Palackého ulici a na dvou místech ve Školní ulici. Kontejnery na směsný komunální odpad jsou pak v ulicích Sládkova, Školní, Jakubská a ve vnitroblocích mezi ulicemi Dukelská, Evropská a 26. dubna, Obrněné brigády.