Čelovkový běh zavítá do Františkových Lázní

V pořadí už pátý díl Čelovkových běhů Chebskem – Run Night Egerland – se odehraje v sobotu 17. září, tentokrát ve Františkových Lázních. Jeho dějištěm bude Aquaforum. Na dospělé závodníky bude čekat pětikilometrová běžecká trasa, děti do patnácti let změří své síly na kilometrové trati.

Běžci se mohou registrovat už nyní pomocí formuláře na http://runnighteger.rozbehnito.cz, nebo přímo v místě startu od 17 do 19 hodin. Dětský závod odstartuje v 18.30 hodin, účastníci hlavního závodu večera vyběhnou o hodinu později.

„Česko zažívá běžecký boom. Noční běhy s čelovkami nám na Chebsku ale chyběly. Vymysleli jsme si proto rovnou celý seriál,“ říká pořadatel závodů Michal Ouřada. „Po čtyřech dílech letos prvního ročníku běhů, které jsme dosud připravili v chebské Krajince, Plesné, Hazlově a na Dřenici, se chystáme do Františkových Lázní. Kromě závodníků, kteří v tom s námi běží už od února, očekáváme i úplné nováčky, startovní brána je otevřena všem. A hlavně večerní lázeňská atmosféra bude úžasná, to si nikdo nemůže nechat ujít,“ slibuje Michal Ouřada.

Na velké finále čelovkových běhů Chebskem se mohou běžci těšit v říjnu. První ročník skončí tam, kde začal, tedy v Chebu.

Pavel Sýkora