V Novém Drahově bude znít swing

Všichni milovníci swingu by měli zbystřit. Po roce se opět uskuteční Hrnčířský swing v Novém Drahově. Již na tento pátek si pořadatelé pro návštěvníky připravili Sestry Havelkovy & Orchestr sester Havelkových.Swing Nový drahov malá na web

V pátek 22. července v 19 hodin čeká na milovníky dobré hudby první ze tří koncertů pořádaných v rámci Hrnčířského swingu, vystoupí Sestry Havelkovy. Koncert se skládá výhradně z písní let 20., 30. a počátku 40. let minulého století, které SH interpretují s autentickou nostalgií a vytříbeným citem pro duch doby. Kostýmy a průvodní slovo dotvářejí celou atmosféru.

Hrnčířský swing je pořádán již od roku 1994 na dvoře statku v Novém Drahově. Tuto tradici založil Egon Ivan Werner. „Na Hrnčířský swing jsou zvány špičkové jazzové, swingové, dixielandové skupiny, které vždy uchvátí všechny návštěvníky swingových večerů, kteří je navštěvují,“ vysvětlil pořadatel Hrnčířského swingu Roman Werner. Jsme velmi rádi, že kapely, které zde již hrály, mají chuť se k nám opět vracet, neboť je tu nejen výborná akustika uzavřeného dvora, ale i skvělá atmosféra, kterou tato hudba dokáže rozdávat plnými hrstmi. Když se po skončení koncertů loučíme s návštěvníky, jsme rádi, že v jejich očích vidíme radost,“ doplnil Roman Werner.

21. července v 19 hodin – Sestry Havelkovy & Orchestr sester Havelkových

29. července v 19 hodin – Eva Emingerová & Metropolitan Jazz band Praha

5. srpna v 19 hodin – Sunny Groove Dixie Riga & Pilsner Jazz band

Hrnčířský swing program