V jáchymovských lázních se budou konat Mistrovské pěvecké kurzy s Gabrielou Beňačkovou

Již potřetí se v jáchymovských lázních uskuteční mimořádná kulturní akce – Mistrovské pěvecké kurzy – tentokrát se zpěvačkou světového formátu Gabrielou Beňačkovou a to díky významné podpoře Ministerstva kultury a Karlovarského kraje.Jáchymov

Mistrovských pěveckých kurzů Gabriely Beňačkové se zúčastní dvanáct účastníků z osmi zemí světa. Účastníci budou v průběhu svého pobytu připravovat společný program pod vedením Gabriely Beňačkové, kdy budou moci čerpat z obrovských zkušeností této mimořádné osobnosti operního světa.  Milovníci hudby budou moci nejen navštívit jednotlivé koncerty, ale také jednotlivé zkoušky, které budou probíhat v hotelu Běhounek.

Účastníci kurzu:

Anna Patrys ,soprán, Polsko

Alexandra fakas, soprán, Maďarsko

Dorothea Spilger, soprán, Německo

Hanna Blachuta, soprán, Polsko

Petr Karas, baryton, ČR

Vida Maticic Malnarcis, soprán, Slovinsko

Mia Malezija, soprán, Kréta

Veronika Eichlerová, soprán, ČR

Anush Pasishnik, mezzosoprán, kanada

Olga Jelínková, soprán, ČR

Olessia Baranova, soprán, Rusko

jana Šafář Doležílková, soprán, ČR

 

Týden plný skvělé opery a operety začíná ve čtvrtek 21. července společným koncertem Gabriely Beňačkové a Jakuba Pustiny v hotelu Radium Palace. V úterý 26. července se můžete těšit na operetní koncert účastníků kurzu v sále hotelu Běhounek. Velký galakoncert účastníků se uskuteční ve čtvrtek 28. července v hotelu Radium Palace.

 

Program koncertů:

  1. července ve čtvrtek od 20 hodin, Radium Palace, sál vstupné 250, 200, 150 Kč
    MISTROVSKÉ PĚVECKÉ KURZY GABRIELY BEŇAČKOVÉ/OPERETNÍ KONCERT
    GABRIELA BEŇAČKOVÁ, LEGENDA SVĚTOVÉ OPERY
    Nejkrásnější průřez světovou a českou vokální tvorbou nejznámějších operetních melodií. V programu se představí světově proslulá česká operní pěvkyně – sopranistka slovenského původu Gabriela Beňačková a vynikající charismatický tenor Jakub Pustina. Klavírní doprovod profesorka na JAMU Marta Vašková.

 

  1. července v úterý od 19:30 hodin, Běhounek – sál, vstupné 150 Kč
    MISTROVSKÉ PĚVECKÉ KURZY GABRIELY BEŇAČKOVÉ – SLAVNOSTNÍ KONCERT ÚČASTNÍKŮ
    Jedinečný program složený z písní, operních a operetních melodií světového repertoáru, ve kterém vystoupí všech deset účastníků Mistrovských pěveckých kurzů Gabriely Beňačkové. Klavírní doprovod profesorka na JAMU Marta Vašková.

 

  1. července ve čtvrtek od 20 hodin, Radium Palace, sál vstupné 190, 150 Kč
    MISTROVSKÉ PĚVECKÉ KURZY GABRIELY BEŇAČKOVÉ
    ZÁVĚREČNÝ GALAKONCERT ABSOLVENTŮ
    Překrásná kompozice árií a duetů. Zazní nádherné melodie Mozarta, Belliniho, Donizettiho, Verdiho, Bizeta a dalších velikánů světové operní tvorby v podání všech deseti talentovaných a krásných umělců z Kanady, Maďarska, Polska, Chorvatska, Koreje, Německa a České republiky. Klavírní doprovod profesorka na JAMU Marta Vašková.