Policisté odhalili padělané doklady

Během května odhalili policisté z cizinecké policie čtyři případy padělaných průkazů.  Jeden případ je z okresu Cheb a tři z okresu Sokolov. Osoby se prokazovaly ve všech případech průkazy Rumunské republiky. Cizinci byli za spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny vyhoštění.cizin. pol

„Policisté Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje v Karlovarském kraji odhalili celkem čtyři případy, kdy se cizinci prokazovali padělanými průkazy totožnosti. Ve všech případech se jednalo o státní příslušníky Ukrajiny,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Týřová. Jednalo se o tři ženy a jednoho muže, kteří se při kontrole policistům prokázali padělanými průkazy Rumunské republiky. „Všechny případy byly policií řešeny ve zkráceném přípravném řízení.

„Cizinci, a to v rámci celé České republiky, využívají padělků dokladů totožnosti států, které jsou součástí Evropské unie a Schengenského prostoru, k tomu, aby navenek před policisty deklarovali, že jsou státními příslušníky těchto států a že tedy při pobytu na našem území nepodléhají vízové povinnosti, ačkoli skutečnost je odlišná,“ doplnila mluvčí. Díky speciální technice a zkušenostem se však policistům cizinecké policie Karlovarského kraje daří tyto případy úspěšně odhalovat.