Chebská průmyslová zóna se rozšiřuje o DHL

Panattoni Europe a česká skupina Accolade postaví v Panattoni Parku Cheb distribuční centrum o velikosti 13 600m2 pro německou společnost DHL, globálního lídra na trhu mezinárodních přepravních a logistických služeb. Developer Panattoni Europe zahájil stavební práce jen pár týdnů poté, co Zastupitelstvo města Chebu schválilo prodej pozemků skupině Accolade. Ta také projekt financuje a stane se vlastníkem budovy. DHL pak u ní bude v dlouhodobém nájmu. V Chebu a okolí by díky této investici mohlo najít práci na 200 lidí. Se vstupem společnosti DHL do této lokality asistovala realitně poradenská společnost CBRE.Cheb_DHL

„Novou halu pro DHL postavíme přes zimu ve výšce 450 metrů nad mořem, což klade vyšší nároky jak na plánování, tak na technologie použité během samotné výstavby. Hotovou budovu bychom měli předat klientovi v polovině května příštího roku,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko a dodává: „Zóna tak bude mít dalšího významného klienta po společnosti BWI, která plánuje výrobu komponentů pro automobilový průmysl.“

Za výstavbu nové budovy zaplatíme přes sto milionů korun. S DHL, která si ji od nás bude pronajímat, máme už dopředu uzavřenou budoucí nájemní smlouvu na řadu let,“ vysvětluje Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade. „Počítáme s tím, že výstavba pro DHL je první částí budoucí větší stavby v průmyslové zóně. Následující segmenty vyrostou s tím, jak budou přicházet další nájemci,“ říká Kratina a dodává, že DHL si Cheb vybralo hlavně díky dostupným kvalifikovaným zaměstnancům a kvalitní dopravní infrastruktuře, navázané zejména na Německo.

„Další ohlášená investice v průmyslovém parku během několika měsíců ukazuje, že dlouhodobá strategie rozvoje města míří správným směrem. Učinili jsme správné rozhodnutí, když jsme se zaměřili na úzkou spolupráci se skupinou Accolade a s Panattoni Europe. Zájem o zónu je takový, že v tuto chvíli už jednáme s Karlovarským krajem o dalším možném rozšíření parku,“ říká Petr Navrátil, starosta města Chebu.

Město Cheb podepsalo rezervační smlouvu se skupinou Accolade o druhé části průmyslové zóny v roce 2013. Na území připravované Accolade a Panattoni Europe již přišel globální výrobce automobilových tlumičů, čínská společnost BWI.