O víkendu se ve Skalné slavilo

Nejen dožínky přilákaly do Skalné stovky hostů, ale také hasičské oslavy i slavnost povýšení Skalné na město. Program byl připravený již od pátku, kdy se do města sjeli odborníci z Geofyzikálního ústavu v Praze s cílem informovat veřejnost o tom, jak přesně zemětřesení na Chebsku vzniká a jak ho odborníci měří.
Na sobotu byla připravena oslava dokončení sklizně, Dožínky 2015 se spanilou jízdou traktorů městem a spoustou dobrého jídla. Jako tradičně nechyběly ani vyhlášené bramboráky. Zajímavá také byla ukázka lisování oleje nebo moštování, kterou nachystala komunita „Dvanáct Kmenů“ ze Skalné. Kdo měl zájem, mohl si produkty zakoupit. Její členové nabízeli také čerstvou zeleninu i pečivo.
Ukázka moderní hasičské techniky přilákala malé i velké, ale největší úspěch slavila historická stříkačka. Po slavnostní mši se vydal průvod městem a pak už byl čas na dobrou hudbu až do pozdní noci. Vystřídalo se několik kapel s různými žánry. Zahrála například Hasičanka, hasičská dechová hudba, Egerländer Musikanten Ebelsbac, The Beatles Revivala a Katapult.

Více ve fotogalerii a na videu: