Řídil kamion pod vlivem alkoholu

Svým očím patrně nevěřili ti, kteří v úterý odpoledne tankovali na chebské čerpací stanici ONO. Velice divně zde kličkoval profesionální řidič kamionu. Ale nebylo divu –  měl v sobě 2,50 promile.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Policisty upozornil všímavý občan, že jede po silnici I/6 ve směru na Cheb nákladní vozidlo s návěsem, šofér ale zvláštně kličkuje a přejíždí z pruhu do pruhu. A jak se ukázalo,bylo opravdu velké štěstí, že se nikomu nic nestalo.

„Řidič pak zastavil na parkovišti za čerpací stanicí u Chebu, kde vystoupil z vozidla z důvodu požití alkoholu a zdravotních potíží zůstal sedět vedle svého vozidla. Na místo mu byla zavolána RZS a policejní hlídka s řidičem provedla orientační dechovou zkoušku, při které nadýchal 2,50 promile,“ popsala případ policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Jednapadesátiletý řidič si už od chebských kriminalistů vyslechl podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu v případě prokázání viny hrozí až jeden rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.