Je tady doba dozrávání drobného ovoce, jako je například rybíz, angrešt, višně či třešně. A právě toto ovoce je jako dělané na koláč z jogurtu. Také doba přípravy i s upečením je velmi rychlá, a tak můžeme i nečekanou návštěvu za chvilku překvapit voňavým a vláčným koláčem, kterému nakyslé ovoce dodá tu pravou chuť.
Pro jeho přípravu budeme potřebovat:
1 velký kelímek bílého jogurtu
1 kelímek hrubé mouky
½ kelímku cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
6 lžic oleje
1 vanilkový cukr
Drobenka:
Polohrubá mouka
Cukr
Máslo
Ovoce podle chuti
Olej s cukrem a vejci vyšleháme a postupně přimícháme všechny ostatní suroviny. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Poklademe ovocem a zasypeme drobenkou. Dáme do vyhřáté trouby na cca 170 stupňů a pečeme přibližně 20 – 30 minut.
Ještě jeden tip k pečení jogurtového koláče: Pokud vám doma zůstane ovocný jogurt a vy nebudete vědět co s ním, můžete ho také využít na náš koláč. Ale už nepřidávat tolik cukru.