Děti se díky hřišti naučí chovat na silnici

Jak bezpečně projet kruhový objezd? A kam se zařadit při vjezdu do křižovatky? I to si děti vyzkouší na zbrusu novém dopravním hřišti, které vyrostlo vedle tenisových kurtů pod chebským sídlištěm Skalka. Dopoledne se zde budou vzdělávat školáci, odpoledne bude hřiště otevřené pro veřejnost.

Správu hřiště má na starosti Dům dětí a mládeže Sova v Chebu. To pořádalo různé dopravní soutěže pro děti již před tím, a to na svém původním dopravním hřišti, které už ale nevyhovovalo potřebám dnešní doby.

„Pro veřejnost bude dopravní hřiště otevřeno v pracovní dny od 15 do 18 hodin a o víkendech od 14 do 18 hodin. Pořádat tady budeme také různé akce. Tou první bude Májový závod koloběžek a odrážedel pro děti do 6 let, který se uskuteční v sobotu 9. května od 9.30 hodin,“ řekl ředitel Sovy Miloslav Šverdík.

Děti by se na moderním hřišti měly naučit řešit různé situace, se kterými se mohou setkat v běžném silničním provozu. Vedle různých typů křižovatek včetně světelné nebo kruhového objezdu je zde k dispozici například i železniční přejezd. Součástí nového areálu je rovněž budova s učebnou a potřebným zázemím.

„Výstavba dopravního hřiště stála přibližně 13 milionů korun. Dotace z Regionálního operačního programu Severozápad by přitom měla činit téměř 11 milionů,“ uvedl chebský místostarosta Pavel Hojda.