Veřejnosti se otevřou i zbrojnice v regionu

Většina lidí považuje pátek třináctého za nešťastný den. Hasiči se snaží tuto pověru zlomit pořádáním různých preventivních akcí. A také proto byl v roce 2015 Den požární bezpečnosti vyhlášen na pátek 13. března. U této příležitosti se otevřou profesionálních hasičských stanic v Karlovarském kraji a zároveň hasiči chystají i preventivní akce.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Cílem akce je zejména předání informací o činnosti hasičů, podtržení významu jejich činnosti formou propagace a předání informací využitelných při předcházení požárů a jiných mimořádných událostí, omezení jejich následků, případně likvidaci,“ říká Martin Kasal, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.

V rámci dne otevřených dveří na profesionálních hasičských stanicích se zájemci mohou seznámit s vybavením a výstrojí hasičů, dozvědí se o možnostech použití speciálního hasičského vybavení, o zajímavých událostech z poslední doby, ale i řadu užitečných informací, jak předcházet vzniku mimořádných událostí. „A v případě když už taková událost nastane, tak hasiči poradí, jak se správně zachovat,“ uvádí mluvčí.

Den otevřených dveří je připravený na stanicích Cheb, Mariánské Lázně, Karlovy a Toužim.