Jablka v listovém těstě

Něco dobrého pro nečekanou návštěvu? Určitě to známe všichni, přijde nečekaná návštěva – a co rychle připravit?  Jablka v listovém těstě jistě návštěva ocení a nám příprava nezabere déle než půl hodiny. Pokud máme doma chlazené těsto, příprava bude ještě rychlejší.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budeme potřebovat:

Jablka

vejce

Tvaroh

Listové těsto

Vanilkový cukr

Skořici

Těsto:

250 ml bílého jogurtu

400 gramů hladké mouky

250 gramů tuku másla

Tvarohová náplň:

1 polotučný tvaroh

1 žloutek

1 lžíce moučkového cukru

1 vanilkový cukr

Jablka zbavíme slupek a vykrojíme střed. Musejí být vcelku, protože otvor po jádřinci naplníme tvarohovou náplní. Vyválíme těsto, které rozdělíme na části tak, aby se dala jablka důkladně zabalit, je to důležité, aby nám nevytékala šťáva z jablek. Před zabalením je ještě posypeme skořicí a vanilkovým cukrem. Z dávky těsta zabalíme cca 10 jablek. Pečeme ve vyhřáté troubě do zrůžovění.OLYMPUS DIGITAL CAMERA