Tvarohové rolky z kynutého těsta vám zachutnají

Řada lidí má neděli spojenou s vůní vanilky, skořice a dalšího voňavého koření. K nedělnímu obědu sladká tečka prostě patří. Jako inspirace by mohl sloužit tenhle rychlý a na suroviny nenáročný recept.

Tvarohové rolky z kynutého těsta

Těsto:

1 ½ hrnku hladké mouky

½ hrnku vlažného mléka

1 žloutek

2 lžíce moučkového cukru

1 vanilkový cukr

špetka soli

1 lžíce oleje

1 lžíce másla

½ kostky droždí

rozinky (nemusí být)

Náplň:

1 polotučný tvaroh

1 žloutek

2 lžíce moučkového cukru

1 vanilkový cukr

Do misky rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy dáme mouku, cukr a špetku soli, pořádně promícháme. Dále přidáme žloutek a máslo s olejem. Na závěr vlijeme kvásek a těsto pořádně zpracujeme. Když se nelepí a je krásně lesklé, dáme na teplé místo vykynout.

Tvarohovou náplň si připravíme tak, že do tvarohu vmícháme cukr s jedním žloutkem a rozinkami. Vykynuté těsto vyválíme na obdélník a namažeme náplní.

Srolujeme a ostrým nožem krájíme dvoucentimetrové plátky, které přeneseme na plech, na který jsme dali papír napečení. Opět necháme chvilku kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na přibližně 170 stupňů.