Michelinský  kuchař Radek Kašpárek přichystal jedinečný gastronomický zážitek

Síť stylových restaurací Bagel Lounge zahájila spolupráci se sběratelem michelinských hvězd Radkem Kašpárkem. Jedinečný gastronomický zážitek z kuchyně známého šéfkuchaře si mohli dopřát také gurmáni v Chebu. Známý kuchař vytvořil exkluzivně pro síť restaurací Bagel Lounge set tří receptů pro ručně vyrobené bagely, které mohli ochutnat 11. září také gurmáni v Chebu. Na své i přišli nejenom ti, kteří mají rádi maso, ale přichystána byla také vegetariánská varianta.

Více fotografií z akce zde

V gastronomickém světě je Radek Kašpárek hvězda. Svou kuchyni prezentuje především moderními trendy, dynamikou a kvalitou surovin. Stejně tak je tomu i u sítě stylových restaurací Bagel Lounge, která se specializuje na širokou nabídku domácích ručně vyrobených bagelů a podle nestranného hodnocení webu patří mezi nejoblíbenější gastro podniky v Karlových Varech, v Chebu i Františkových lázních.

„K Chebu mám v současné době velmi kladný vztah, protože jsem tady navázal spolupráci, o které si myslím, že může být něčím ojedinělá. Mohla by lidem přiblížit gastronomii zase o něco víc prostřednictvím Bagel Lounge,“ uvedl Radek Kašpárek. 

 „Věříme, že i díky skvělým receptům Radka Kašpárka se nám podaří pokračovat v naší snaze poskytovat hostům jedinečný gastronomický zážitek,“ říká Kristýna Gabalcová, manažerka komunikace sítě Bagel Lounge a dodává: „Těsto na bagely si pečeme přímo sami nebo spolupracujeme s kuchaři oceněnými michelinskou hvězdou. Každý bagel je ručně dělaný unikát.“ Sám Radek dodává, že nevytvářel žádný složitý koncept. Jeho hlavní myšlenkou bylo vytvořit tři skvělé bagely, pod které se chtěl podepsat.

V čem tkví tajemství lahodně připraveného bagelu? „Základem je perfektně vychucený bagel. Samozřejmě důležité je, aby byl šťavnatý tak, že si host vychutná opravdu každé sousto. Musí tam být majonéza, dip, nebo jiná studená omáčka, skvěle připravené maso a šťavnatá zelenina, prostě všechno v jedné ruce dohromady. Toho jsem se snažil docílit u všech bagelů a jsem přesvědčený, že se mi to povedlo,“ doplnil Michelinský  kuchař Radek Kašpárek.

Více fotografií z akce zde

Sbíhají se vám sliny a toužíte lahodné bagely ochutnat? Pojďte se inspirovat recepty, které sympatický šéfkuchař s Bagel Lounge připravili pro vás. Přinášíme recept na bagel s kachním masem.

Více fotografií z akce zde

Bagel s kachním masem

Trhané kachní maso, kvašák, smažená cibule,

pečené zelí, ementál, uzená majonéza

Příprava jídla

  • Konfitované kachní stehno:

Stehna rovnoměrně posolíme, okmínujeme a v pekáči nebo zapékací míse konfitujeme na

nakrájené cibuli na 80°C – 12 hodin doměkka. Poté maso obereme, natrháme a spojíme

s výpekem z masa a ústřicovou omáčkou.

  • Pečené zelí:

Kysané zelí necháme okapat, osušit a smažíme pozvolna dozlatova. Poté necháme v troubě

usušit na 80°C přes noc.

  • Uzená majonéza:

Majonézu vyudíme pomoci smoking gun.

Na závěr přidáme kvašák, smaženou cibuli a plátky ementálu.