Cizinci kradli v obchodech, teď budou vyhoštěni

Trest spočívající ve vyhoštění si vyslechla dvojice cizinců, která kradla v Karlových Varech. V několika karlovarských drogeriích si muži vybrali zboží v hodnotě bezmála 11 tisíc korun, za které nezaplatili.

„Dvojice cizinců ve věku třiceti a čtyřiadvacet let měla na konci srpna letošního roku přijít s několikaminutovým odstupem do jedné z drogérií v Karlových Varech,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Poté, co se v prodejně potkali, tak si měli v nepozorovaný okamžik začít předávat zboží, které nakonec uschovali do připravené tašky a s tou bez zaplacení odešli. Stejně to měli praktikovat tentýž den o několik hodin později, kdy ale zavítali do jiné drogérie v Karlových Varech. Také tam měli uschovat vystavené zboží do tašky a odejít. Během těchto dvou návštěv měli cizinci odcizit několik desítek kusů holicích hlavic. Tímto svým jednáním měli způsobit škodu téměř 11 tisíc korun,“ dodal.

Po provedených šetřeních policisté oba cizince zadrželi. Karlovarští policisté zahájili trestní stíhání těchto dvou osob, které obvinili z krádeže.

Dnes jim karlovarský soud vyměřil trest spočívající ve vyhoštění z území České republiky na 30 měsíců a uhrazení způsobené škody.