Kradl, kam přišel. Teď mu hrozí až dva roky

Škodu ve výši přibližně 40 tisíc korun způsobil devatenáctiletý cizinec. Skoro by se dalo říct, že kam přišel, tam kradl. Za to si může odsedět až dva roky za mřížemi.

Chebští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 19letého cizince, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádež. Takového jednání se měl dopustit nejméně ve 13 případech v Chebu a v Sokolově v době od března do května tohoto roku.

První případ krádeže se stal ve středu 20. března. „Ve večerních hodinách měl cizinec vstoupit do obchodního domu v Chebu, kde z prodejních regálů odcizil různé zboží jako např. bezdrátovou myš k PC, elektrické kartáčky a různou drogerii,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. S odcizeným zbožím odešel bez zaplacení a společnosti tak způsobil škodu necelé 4 tisíce korun.

V páchání trestné činnosti však následující dny pokračoval. „Kradl v obchodních domech, drogeriích, v prodejně s autopříslušenstvím nebo odcizil volně odložené jízdní kolo v hodnotě kolem pět tisíc korun. Na konci března měl vniknout i do kanceláře společnosti, kde odcizil tiskárnu, modem a varnou konvici,“ upřesnila mluvčí. Bral téměř vše, co mu přišlo pod ruku.

Na začátku května měl ve dvou případech odcizit z benzinové čerpací stanice v Chebu během prodejní doby 11 kartonů cigaret. „Při této poslední krádeži z prodejny utekl, ale daleko se nedostal. Na místo byla přivolána policejní hlídka, která pachatele po krátké chvíli dopadla. Část odcizených cigaret policisté zajistili na trase, po které z místa utíkal,“ doplnila Zuzana Týřová.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce během dnešního rána poslal muže do vazební věznice.