Napřed naboural a pak teprve auto pojistil

Napřed naboural před sokolovským obchoďákem cizí auto a pak si uvědomil, že nemá pojištění, tak ho rychle uzavřel. To mu však nevyšlo a teď může být muž u soudu potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.   

Sokolovští kriminalisté již zahájili trestní stíhání 20 letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu pojistný podvod.

„Obviněný muž měl na začátku srpna loňského roku jako řidič a provozovatel osobního vozidla způsobit v Sokolově na parkovišti před obchodním domem dopravní nehodu,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Při couvání měl narazit do zde zaparkovaného osobního vozidla. Byl si vědom, že u jeho vozidla není sjednáno pojištění o odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a tak, aby se vyhnul povinnosti uhradit způsobenou škodu při dopravní nehodě, měl bezprostředně po nehodě uzavřít na internetových stránkách pojištění. Poté ve formuláři o dopravní nehodě uvést a podpisem potvrdit, že k dopravní nehodě došlo později,“ upřesnila.

Svým jednáním tak přenesl povinnost úhrady škody na pojistníka, který neoprávněně vyplatil pojistné na opravu poškozeného vozidla a zajištění náhradního vozidla poškozenému majiteli v celkové výši přesahující částku 22 000 korun.