Jeden okradl rodiče, druhý spící ženu

Dva případy vloupání řešili v minulých dnech policisté na Chebsku. V Mariánských Lázních měl syn okrást rodiče. A v Aši se vloupal zloděj do bytu, kde okradl spící ženu. Oběma hrozí vězení.

Mariánskolázeňští policisté již sdělili osmnáctiletému místnímu muži podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádež.

„Podezřelý muž měl během listopadu v Mariánských Lázních vniknout do bytu svých rodičů, odkud odcizil 25 tisíc korun. Ty pak užil pro vlastní potřebu. V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Druhý případ řešili ašští policisté, kteří sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádež 40letému muži z Nejdku. „Ten měl na začátku prosince vniknout do domu v Aši a poté následně do jednoho z bytů. V místnosti, kde spaly dvě ženy, měl jedné z nich odcizit mobilní telefon. Ta se však v tento okamžik probudila, ale podezřelý muž i s odcizeným telefonem z bytu utekl,“ přesnila mluvčí.

Vzhledem k tomu, že se krádeže dopustil v posledních třech letech opakovaně, hrozí mu v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody.