Ranní nehoda na D6 skončila tragicky. Auto mělo letní pneumatiky a řidič zákaz řízení

K vážné dopravní nehodě na D6 nedaleko Březové vyjížděly všechny složky IZS. Ve směru na Cheb dnes 14. prosince v jednu hodinu v noci havarovalo osobní auto. Řidič je těžce zraněný, spolujezdec událost nepřežil. Policisté zjistili, že šofér měl zákaz řízení a auto mělo letní pneumatiky.Nehoda Březová prosinec smrtelná

„V pátek dne 14. prosince 2018 kolem 1:00 hodiny ráno došlo na dálnici D6 v katastru obce Březová ve směru na Cheb k tragické dopravní nehodě, při níž vyhasl jeden mladý lidský život. Řidič ve věku 27 let a jeho o rok starší spolujezdec jeli v osobním vozidle,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, povětrnostním podmínkám a stavu vozovky, uvedl vozidlo do smyku a následně havaroval. Při dopravní nehodě utrpěl spolujezdec zranění neslučitelné se životem a řidič těžké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v současné době předmětem dalšího šetření,“ doplnila.

Prozatím policisté zjistili, že řidič má platný zákaz řízení všech vozidel a na osobním vozidle nebyly užity zimní pneumatiky.