V chebské Svobodě se nejen tvořilo

Více jak pět desítek prodejců i lektorů zaplnilo o uplynulém víkendu chebskou Svobodu. Konal se zde již 10. ročník oblíbené akce Free Fler Market. Návštěvníci mohli nakoupit dárky, načerpat inspiraci nebo si nějakou dekoraci sami vyrobit.

V chebské Svobodě se nejen tvořiloVíce fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4886312

„Letos jsme pečlivě s kolegyní třídily tak, aby se zboží opakovalo co nejméně,“ uvedla spoluorganizátorka akce Lenka Houtke. „Tedy i přesto, že bylo třeba více keramikářů, tak třeba holky z Keramiky pro radost, které jsou našimi stálými vystavovatelkami, neměly ani trochu podobné zboží s nováčky v podobě Úterské keramiky nebo ateliéru LiM Art. Snažily jsme se takto vybírat i dekorace či šperky a také dílničky. Je jasné, že se vždycky sejde více řemesel v jednom, tak pro nás byla hlavním kritériem rozeznatelnost tvůrců a tedy odlišnost jejich zboží,“ upřesnila.

Jedním z nováčků, kteří se na akci představili, byla například Tamarchi s velmi rozpoznatelnými šperky nebo třeba Donbon s koženými výrobky, který tak nabídl sortiment i pro muže. Zajímavou značkou bylo také Sedmé nebe se svými doplňky v zářivých barvách a neotřelými motivy pro ty nejmenší návštěvníky. Ke koupi byly také například bytové dekorace snad ze všech myslitelných materiálů, krásné šité či tkané doplňky a šperky z materiálů od recy plastů až po steampunk.

„Jako každý rok nechyběl ani hospicový bazárek, kde probíhalo lovení nejlepších kousků opravdu ve velkém. Při obchůzce okolo jsem tak hezky zaslechla zvolání jedné slečny – jéééé legíny od Desigualu, už sou moooojeeeee,“ citovala Lenka Houtke.

V chebské Svobodě se nejen tvořiloVíce fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4886312

„Jelikož se stále rozpínáme, kam až to po celé Svobodě jde, tak tentokrát byly dílny i v Zrcadlovém sále, a doufáme, že tam naši návštěvníci našli také cestu. Šikovní výtvarníci s sebou vozí totiž spoustu zajímavých možností na tvoření od vánočních koulí k dotvoření až po malování na vodě,“ upřesnila spoluorganizátorka.

„Díky prodeji oblečení, plyšáků, šperků, kabelek a dalších věcí v rámci Free Fler Marketu putuje na provoz mobilního hospice částka 14 296 korun,“ informovala ředitelka Hospice Sv. Jiří Alena Votavová. „Děkujeme dobrovolníkům za pomoc s tříděním, převozem, vybalováním a prodejem oblečení, náš dík si zaslouží jmenovitě: Daniel Čihák, Petra Písecká, Markéta Pelikánová, Marek Pelikán, Aranka Doffková, Andrea Břízová, Hana Tutokýová, Andrea Kafková a Vladimíra Křížová. Neprodané oblečení využijí organizace: Diecézní charita Plzeň – projekty Cheb, Pomoc v nouzi a Kotec,“ doplnila.

Obě organizátorky, Lenka Houtke i Lenka Kremová, děkují všem za návštěvu akce, a to jak návštěvníkům, tak i prodejcům, kteří každým rokem vymýšlí nejen nové a nové věci, ale také si dělají stále krásnější prodejní místa a tím šíří radost i na pohled.  A návštěvníkům nejen za nákupy, ale i za každé milé slovo a pochvalu – ty jsou největší motivací k práci.

V chebské Svobodě se nejen tvořiloVíce fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4886312