V galerijním klubu se zájemci setkají s Lubomírem Stiburkem a jeho tvorbou

Na besedu s projekcí a přednáškou fotografa Lubomíra Stiburka jsou zváni zájemci do chebského Art Centra Galerie 4. Večer s výtvarníkem se uskuteční v pátek 23. listopadu v 18.30 hodin.Luboš Stibůrek

Lubomír Stiburek vystudoval obor filmová a televizní kamera a řadu let pracuje jako televizní kameraman. Fotografii se věnuje dlouhodobě, intenzivně se tímto médiem začal zabývat  během svého působení v Chebu. Je absolventem Institutu výtvarné fotografie. Dominantou jeho fotografické tvorby jsou publikace a kalendáře.

Má jeden z největších obrazových archívů zajímavých míst České republiky, pracuje na rozsáhlém cyklu krajinářských fotografií. Jeho srdeční záležitostí je město Cheb, detaily architektury, zákoutí ale i dokumentární fotografie. Příležitostně fotí akty, tyto jeho fotografie na pomezí abstrakce prezentoval pravidelně na výstavách z workshopu KontAKTfoto.

Přitahuje ho technika kyanotypie, nechává tak vzniknout výtvarně působivým poetickým obrazům, tuto techniku prezentoval na výstavách nejen v Galerii 4.