Páteřní komunikace Františkových Lázní prochází opravou. Dopravu zklidní kruhový objezd

Chebská, Máchova, Americká a Ašská ulice ve Františkových Lázních patří k těm nejvytíženějším. Nyní prochází opravou, která je kvůli své náročnosti rozdělena do pěti etap. Součástí té předposlední pak bude stavba kruhového objezdu, který pomůže nejen ke zvýšení bezpečnosti, ale i ke zklidnění dopravy. Ačkoliv by zde řidiči měli jezdit rychlostí maximálně 50 km/h, respektive 40 km/h v hodině, najdou se i tací, kterým tu ručička na tachometru ukázala rychlost i 120 km/h.Františkovy Lázně most oprava WEB

„Kompletní rekonstrukce páteřní komunikace začala opravou mostu přes Slatinku a druhá etapa zahrnuje opravu části od mostu k začátku centra města. Tyto práce budou hotové letos v říjnu,“ sdělil starosta Františkových Lázní Jan Kuchař (PRO). V rámci třetí etapy, která přijde na řadu příští rok, dojde k opravě komunikace od mostu až k Nezvalově ulici a jejímu odvodnění. Čtvrtá etapa pak počítá s výstavbou kruhového objezdu na `Nezvalce` a při té poslední dojde k rekonstrukci komunikace v centru města až po Městské sady. Zde se navíc počítá se změnou povrchu na žulový.

„Po instalaci radaru nedaleko začátku obce jsme zjistili, že 60 procent řidičů překračuje povolenou rychlost. Přístroj dokonce zaznamenal řidiče, který jel rychlostí přes 120 km/h. Právě kruhové objezdy jsou ideální variantou ve chvíli, kdy je třeba provoz zklidnit a zvýšit bezpečnost, navíc je navrhován jako vítací brána do města“ vysvětlil Jan Kuchař, proč ve městě jeho stavbu připravují.

Rekonstrukci provádí Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, a to v koordinaci s městem Františkovy Lázně a společností Chevak. „U takové stavby je důležité, aby se vše vyřešilo najednou a nebylo třeba do hotové komunikace znovu zasahovat. I proto město v rámci celkové opravy dofinancuje chodníky a cyklopruhy,” řekl.

Podle starosty v současnosti také probíhá kontrola všech mostů, a to nejen těch ve Františkových Lázních, revizí vizuální i statickou projde také most v Žirovicích. Kompletní rekonstrukcí navíc projde příští rok na jaře most v Krapicích.