Žena nechtěla vztah a tak ji svázal

Zvláštním způsobem chtěl navázat vztah pětadvacetiletý muž. Nalákal bývalou přítelkyni do bytu, kde ji chtěl přesvědčit o tom, že by se k němu měla vrátit. Když nechtěla, svázal ji a začal vyhrožovat. Teď může o svém chování přemýšlet v policejní cele a pokud jej soud uzná vinným, může si posedět za mřížemi až čtyři roky.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu vydírání.

„Zmíněný muž měl v sobotu 21. července pod smyšlenou legendou vlákat svojí bývalou přítelkyni do svého bytu,“ informoval policejní mluvčí Michal Žáček. „Když žena do bytu vstoupila, tak měl uzamknout vchodové dveře a následně, když mu oznámila, že žádný vztah mezi sebou mít nebudou, tak jí měl udeřit rukou do obličeje. Navíc od ní měl požadovat PIN kód k jejímu telefonu. Když toto žena odmítla, měl jí svázat ruce lepicí páskou, přičemž jí měl vyhrožovat, že pokud kód nedostane, ublíží jí na zdraví, ostříhá jí dohola a v bytě jí bude držet klidně několik dní. Kromě toho jí měl vyhrožovat ještě tím, že pokud se o této situaci někomu zmíní, ublíží na zdraví její blízkým. Ženě se podařilo utéct poté, co k bytu přišla její příbuzná,“ doplnil.

Pětadvacetiletý muž byl policisty zadržen a poté, co s ním byly provedeny patřičné úkony, byl umístěn do policejní cely. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět na vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. V nejbližší době bude Okresní soud v Chebu rozhodovat o jeho vzetí do vazby.