Františkolázeňské muzeum chystá dvojitou výstavu

Originální dvojvýstavu s názvem Františkolázeňské tváře 2018 a Bad Sodener Köpfe 2018 bude možno zhlédnout v muzeu ve Františkových Lázních a dvoraně Glauberových pramenů. Vernisáž je naplánována na pátek 6. dubna od 16 hodin ve františkolázeňském muzeu.Tváře

V muzeu navíc proběhne 22. května ještě tzv. midisáž výstavy za účasti početné delegace z partnerského města Bad Soden.

V každém městě nalezneme stavby, náměstí či parky, jež činí tato města nezaměnitelnými a přispívají ke kvalitě života v místě. Stejně tak má každé město své jedinečné obyvatele – originály, které je utvářejí.

Právě této myšlenky se chopil také podnikatelský poradce a amatérský fotograf Wolfgang Männel žijící v Bad Soden, který se rozhodl tyto neobyčejné lidi fotografovat před jednotným pozadím. Jeho žena Tanja, jinak vystudovaná archeoložka, v rámci tohoto projektu přejala roli aranžérky, jež v souladu s přáním fotografovaných vybírala jednotlivé rekvizity. Výsledkem bylo celkem 103 portrétů „Badsodenských hlav“, jež byly v únoru 2016 v rámci výstavy „Sodener Köpfe – live“ prezentovány v městské galerii města Bad Soden. Úspěch byl ohromný.

Městské muzeum Františkovy Lázně myšlenku Badsodenských hlav přejalo a počátkem roku 2018 rovněž vyhledalo několik tváří, jež jsou charakteristické pro naše město, a k vybraným 18 „Badsodenským hlavám“ tak připojilo 18 „Františkolázeňských tváří“. Františkolázeňské portréty pro výstavu nafotila a připravila fotografka „Živého Chebska“ Václava Simeonová.

Výstava sestávající ze dvou částí je k vidění v hlavní budově Městského muzea (Dlouhá 194/4) a ve Dvoraně Glauberových pramenů od 6. dubna do 22. května 2018.