Přípravy na letošní Bahňák jsou v plném proudu

Přípravy na letošní extrémní překážkový závod Bahňák jsou v plném proudu. Ani tentokrát nebude o novinky a překvapení nouze. V tuto chvíli je registrace B18 na květnový závod již z poloviny naplněná. Letošní závod, již osmý v pořadí, se uskuteční v pátek 11. a sobotu 12. května.Bahňák-il

Sportovní akce Bahňák je extrémní překážkový závod, který pořádá spolek ONeSA Sokolov pro širokou veřejnost od 8 let věku. „Jako každý rok chystáme novinky, tak abychom opět nalákali jak závodníky, tak i návštěvníky,“ vysvětlil hlavní organizátor závodu Jan Fedorko. Většinu z nich zajímají překážky a situace při jejich překonávání. „Většinu novinek na trati si do poslední chvíle necháváme jako překvapení pro naše závodníky. Ti mohou některé z nových překážek poprvé spatřit při Nočním sprintu v pátek 11. května. Můžu ale prozradit, že chystáme upgrade některých stávajících ověřených překážek a určitě přibudou nové překážky. Věříme, že závodníky překvapíme překážkami, na které nebudou připraveni a které ještě na jiných OCR (překážkových závodech) neviděli,“ sdělil Jan Fedorko.

Také tentokrát budou připravená oblíbená „bahňáková“ trika. Závodníci mají možnost si na facebookových stránkách Bahňáku vybrat barvu. Tvorbu motivu zpracoval grafik.

Každý rok je závod plný zajímavých družstev nebo jednotlivců. „Pro nás jsou zajímaví všichni už jen tím, že se vůbec přihlásí. Ale asi nejzajímavější byli před pár lety chlapci z Czech deaf youth, kteří závod absolvovali v plavkách Borat a dokonce se umístili i na bedně,“ zavzpomínal organizátor.Bahňák-prověřil-síly-sportovců

„Na první ročníky vzpomínám často, ať už při pohledu na závodiště, kdy náš tým odvedl nízkonákladově neuvěřitelnou proměnu zanedbaných prostor Jižního lomu, tak i při srovnání v objemu organizačních povinností, kdy oceňuji, jak je náš tým skvěle sehraný a jak zvládá všechny výzvy. Velice rád také samozřejmě vzpomínám na závodníky, kteří u nás využili možnost premiérově v ČR startovat. A nejen mě, ale i ostatní členy týmu velice naplňuje nadšení a pozitivní zpětné vazby od závodníků, kteří se k nám každoročně vrací závod užít. Já osobně jsem pak velice vděčným za to, že mám již tolik let kolem sebe tým schopných lidí, kteří byli ochotni vybudovat tuto akci z nuly a bez nároku na finanční odměnu,“ doplnil Jan Fedorko.

http://www.bahnak.eu/

https://www.facebook.com/bahnak.prekazkovy.zavod/