U chebského Lidlu by mohlo vyrůst nové parkoviště

Několik milionů korun mělo letos jít na rekonstrukci Havlíčkovy ulice v Chebu. Nakonec se tak nestane, protože je prý potřeba přepracovat projekt. Plán na opravu ulice tak stále trvá a navíc zde chce město postavit nové parkoviště na pozemku, který nedávno koupilo. Parkovací místa by se měla nacházet na dnes zarostlém pozemku nedaleko obchodu Lidl, kde bývalo zahradnictví. Pozemek nechalo v minulém roce město vyčistit od náletových dřevin a plevelů. Kdy přesně k opravě silnice dojde, se ale zatím neví.parkoviště-1-a-malá-na-wen
„Nakonec jsme odložili celkovou rekonstrukci Havlíčkovy ulice. Rozhodli jsme se totiž tuto rekonstrukci pojmout šířeji, a tak je potřeba celou stavební akci důsledně naplánovat, abychom nemuseli silnici opravovat a pak znovu rozkopat,“ uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil.
Lidé jsou však touto zprávou zaskočeni, Havlíčkova ulice podle mnohých potřebuje rekonstrukci už nyní.

„Nejprve ale musíme projekčně připravit i další související investice, protože jinak by to bylo plýtvání penězi,“ sdělil mluvčí chebské radnice Tomáš Ivanič.

Plánované parkoviště na místě po bývalém zahradnictví by posloužilo, jak obyvatelům přilehlých panelových domů, tak i lidem, kteří budou mířit do Kulturního centra Svoboda.

Město nyní ještě projedná, jakým způsobem by se budoucí parkoviště napojilo na stávající komunikaci.