Užijte si adventní čas i na vánočních trzích v německém pohraničí

Čas adventu je tady a mnozí vyráží na svařák anebo voňavý grog na vánoční trhy, které se konají v řadě měst Karlovarského kraje. Největší jsou na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. To však není jediný cíl turistů před Vánoci, mnoho z nich totiž vyráží na adventní trhy také do Německa. Tam jsou sice ceny o něco vyšší než v Čechách, ale třeba zmiňovaný svařák nebo grog tam chutnají o mnoho lépe. advent německo

Svařené víno tam vyjde v průměru na pět Euro, z toho tři Eura stojí nápoj samotný a dvě Eura je vratná záloha na hrneček, do kterého vám prodavači svařák nalijí. Oblíbené bratwursty vyjdou zhruba na 2,50 až 3 Eura za dvě klobásky v housce. Můžete si ale vybrat z nepřeberného množství dalších pochutin, jako jsou perníčky, čokolády, bonbóny, pražené oříšky a mnoho dalšího. Nakoupit ale můžete i dárky, třeba teplé vlněné ponožky, čepice, rukavice, šály. Někde narazíte i na dřevěné hračky a mnoho dalšího. A kam se kolem Karlovarského kraje vydat na ty pravé vánoční německé trhy?

Nürnberg: Asi největší vánoční trhy poblíž Karlovarského kraje. Otevřené jsou každý den od 10 do 21 hodin. Na Štědrý den jsou otevřené pouze do 14. hodiny. Nacházejí se po celé hlavní třídě od nádraží až směrem k tamnímu hradu.

Marktredwitz: Nachází se v městském parku a otevřené jsou ve čtvrtek od 15 do 21 hodin, v pátek, sobotu a neděli od 13 do 21 hodin. Když je hodně lidí, nechávají stánkaři otevřeno i déle.

Hof: Tady se vánoční trhy rozprostírají na náměstí v části Altstadt směrem od kostela svaté Marie. Otevřené jsou od pondělí do soboty vždy od 10 do 20 hodin. V neděli pak od 11 do 20 hodin.

Waldsassen: Tady se vánoční trhy konají už jen druhý adventní víkend, tedy 9. a 10. prosince. A otevřené budou od 14 do 20 hodin a nacházejí se v centru u katedrály.

Tirschenreuth: I tady budou vánoční trhy otevřené pouze druhý adventní víkend 9. a 10. prosince, a to od 15 do 22 hodin. Konají se v části města zvaném Fischhof.

Selb: V centru města se vánoční trhy uskuteční v několika datech, mezi kterými je pauza. Otevřené jsou tak od 8. do 10. prosince a následně až od 15. do 17. prosince a nakonec od 21. do 23. prosince. A to vždy od 15.30 hodin.

VID