Na Seebergu oživí zapomenuté tradice

Víte, jak se před sto let trávil adventní čas na chebském venkově? Pokud ne, vydejte se již tuto sobotu na hrad Seeberg.

Více z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2506296A IMG_6560

V sobotu 9. prosince od 13 hodin připravili organizátoři na hradě Seeberg akci s názvem Seebergský advent. Akce připomene, jak se před sto lety trávil adventní čas. „Tentokrát se zaměříme přímo na období Adventu, připomeneme například ne tak známé „zvykoslovné“ předměty, které se dříve vyráběly,“ uvedla Petra Polívková, dokumentátorka františkolázeňského muzea. „Přiblížíme, jak se dříve slavil svátek svatého Mikuláše a nebude chybět tradiční vánoční kuchyně,“ doplnila.A IMG_6549

V prostorách barokní hrázděné stodoly hradu Seeberg pro návštěvníky o druhém adventním víkendu budou oživené tradice, na něž se v průběhu času zapomnělo. Krom toho budou moci přítomní nahlédnout pod pokličku tradiční adventní a vánoční kuchyně, malí stejně jako velcí si budou moci vyrobit vlastní vánoční ozdoby a dekorace. Se dvěma hudebními pásmy v průběhu odpoledne vystoupí lidový soubor Marjánek a… … možná přijde i svatý Mikuláš.

Program:

14:00 Tradiční lidové zvyky

15:15 Cesta do Betléma

Vstupné: Dospělí 50 korun, děti zdarma

Autobusová doprava pro návštěvníky ZDARMA:

Ve 13:00 ze zastávky Františkovy Lázně městské sady

Zpět v cca v 16:00 odjezd ze Seebergu zpětA IMG_6584