Zloděj byl patrně milovník vína

Bezmála dvacet lahví vína si odnesl z jedné z chebských prodejen třiatřicetiletý muž. Problém byl však ten, že prodejna byla v tu chvíli zavřená. V obchodě se lapkovi zalíbila také televize, kterou zdatně odmontoval. Cestou ke vchodu ji však rozbil, a tak ji nakonec nechal na místě. V případě odsouzení si posedí ve vězení od tří do šesti měsíců – ovšem, až si odsedí trest za jiný delikt.Policie-ill-malé-na-web

Policisté z Územního odboru v Chebu zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže z Chebska, jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže. Obvinění bylo muži doručeno do výkonu trestu odnětí svobody, kde vykonává trest za jinou trestnou činnost.

Policisté objasnili případ, ke kterému mělo dojít již 21. února letošního roku. „Obviněný měl za užití násilí vniknout do prodejny v Chebu, ve které odmontoval televizor, který však při odchodu rozbil a zanechal ho na místě,“ vysvětlil Daniel Dvořák, policejní mluvčí. „Z prodejny poté odcizil téměř dvacet jednolitrových lahví vína. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, převyšuje 15 000 korun,“ doplnil.