Hrad Seeberg se změnil v Pohádkovou zahrádku

Hrad Seeberg se změnil na několik dní v pohádkové místo plně pirátů a pirátek. Více než 1200 dětí z mateřských a nižších stupňů základních škol, dětských domovů i dětí s různým postižením navštívilo již dvanáctý ročník Pohádkové zahrádky.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3281293Hrad Seeberg se změnil v Pohádkovou zahrádku

Hrad i nedaleká louka v Ostrohu patřily dětem a programu, který pro ně organizátoři připravili. Na akci nechyběla pohádka, která dala podtitul celé akci Piráti z karybníku. K vidění a vyzkoušení toho bylo opravdu hodně. Školáčci si mohli vyzkoušet svoji zručnost na různých workshopech a soutěžích. Dozvědět se mohli také to, jak to chodí na statku, jaká krmítka jsou vhodná pro určité druhy ptactva, jak poskytovat první pomoc. Připraveny byly také ukázky výstroje a práce Městské policie, hasičů a zdravotníků. Ti odvážnější si mohli pohladit nejedovatého hada – korálovku, která mnohé překvapila svou jemnou a hebkou kůží.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3281293Hrad Seeberg se změnil v Pohádkovou zahrádku

„Dokonce si děti mohly vyzkoušet, jak to vypadá, když je člověk pod vlivem návykových látek. Měli jsme k dispozici brýle, které simulovaly, jak vidí opilec nebo narkoman,“ uvedl Mirek Vostrý, organizátor akce.

Pohádková zahrádka se konala pod záštitou Oblastního spolku Českého červeného kříže Cheb (ČČK). „Děti se nejvíce zajímaly o to, jak nejlépe poskytnout pomoc zraněným,“ doplnila ředitelka oblastního spolku ČČK Cheb Yvonne Veselá.