Vrchní sestra Hospice Sv. Jiří získala ocenění

V anketě Žena regionu získala ocenění také vrchní sestra Hospice Sv. Jiří Renata Pelikánová. V hospici pracuje od začátku poskytování mobilních hospicových služeb na Chebsku. Celkově se umístila na druhém místě. Vítězkou 8. ročníku se stala Michaela Valentová z Ostrova, která se od roku 2013 potýká s roztroušenou sklerózou, i přes to však pomáhá druhým.Žena regionu

„Vrchní sestra Hospice Sv. Jiří Renata Pelikánová se v anketě Žena regionu umístila celkově na druhém místě a máme obrovskou radost, že také obdržela cenu hejtmanky. Ocenění pro nás znamená nejen vyzdvihnutí práce jedince, ale celého týmu hospice a bereme ho jako závazek nadále zkvalitňovat služby mobilní hospicové péče na Chebsku,“ uvedla ředitelka Hospice Sv. Jiří Alena Votavová.

Cenu hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové získaly z nominovaných žen: vrchní sestra Hospice Sv. Jiří Renata Pelikánová z Aše, Petra Königová z Lázní Kynžvart a třetí držitelkou ceny se stala Zdeňka Čepeláková z Ostrova.

Celonárodní soutěž Žena regionu je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení.

Renata Pelikánová je vrchní sestrou obecně prospěšné společnosti Hospic Sv. Jiří, která poskytuje zdravotně sociální služby nevyléčitelně nemocným a jejich rodinám. V hospici pracuje od začátku poskytování mobilních hospicových služeb na Chebsku, čili od roku 2013. Ve své profesi doprovodila již 171 umírajících, kteří si přáli strávit poslední dny svého života doma. Paní Pelikánová nevykonává lehkou práci, její každý pracovní den se týká smrti a umírání. Kromě péče o nemocné podporuje pečující, aby zvládli péči o svého milovaného až do konce. Jako vrchní sestra dbá na to, aby se spolupracovníci cítili v práci dobře a dělali i tuto specifickou oblast práce zdravotní sestry s radostí a naplněním. Jak o ní říká její kolegyně: „Renata je dobrosrdečná, šlechetná, milující, poctivá, spravedlivá, kamarádská, citlivá, prostě výborná“. Kromě práce v hospici se věnuje svým dětem a brzy přibude do její rodiny i první vnouče. Renata Pelikánová je pravým andělem, tak jak jí nazývají klienti hospice.

Foto: archiv Hospice sv. Jiřížena regionu 1