V Mariánských Lázních se chystá Den dětí jinak  

Mariánské Lázně nejsou jen městem zdraví, klidu a relaxace. Je to ale také ideální místo pro aktivní lidi. Například tento víkend se zde koná akce s názvem Bojová umění dětem, které za podpory města Mariánské Lázně pořádá Jaroslav Kondor Švehla. Stojí za to přijít, je to dětský den trochu jinak. švehla 1

„Návštěvníky čeká v Přírodním parku Prelát sportovní zábavné odpoledne plné pohybových aktivit. Připravili jsme spoustu stanovišť, soutěží a na všechny čeká na konci sladká odměna,“ popisuje organizátor Jaroslav Kondor Švehla z Mariánských Lázní.

Akce se koná v sobotu 27. května od 13 do 17 hodin. „Kdo přijde, uvidí ukázky thajského boxu, kickboxu, capoeiry a možná i něčeho dalšího,“ zve potenciální návštěvníky pořadatel. „Kdo má chuť si užít dětský den jinou formou, je to pro něj ideální příležitost,” dodává.

Akce je určená převážně dětem od 5 do 12 let, které budou mít možnost si všechny sporty i samy vyzkoušet. A protože o pohyb nebude nouze, můžou si účastníci zahřešit a na konci si upéct buřty.

Přírodní park Prelát:

Na okraji města Mariánské Lázně, v místech, kde park přechází do lesa, leží malebná louka, kterou protéká potůček plný žulových balvanů a dva rybníky dokreslují kouzlo tohoto místa. Již před mnoha lety byl objeven v tomto koutě pramen, který dostal jméno Prelátův a podle něj se jmenuje i tento jedinečný kousek přírody. Na podzim 2012 byly v parku instalovány nízké lanové překážky. Provozovatelem lanového parku je město Mariánské Lázně a správcem je Městský dům dětí a mládeže Mariánské Lázně „Dráček“.

švehla 2