Na D6 se motorkář proháněl rychlostí 232 km/h. A na nepřihlášeném stroji

Se závodní dráhou si pravděpodobně spletl dálnici čtyřicetiletý motorkář. Na D6 se proháněl rychlostí 232 km/h. Aby toho nebylo málo, jeho stroj nebyl přihlášený v registru. Pravděpodobně bude řidič chodit nějakou dobu pěšky a neunikne pořádné pokutě.motorkář D6

Motorkář jel po dálnici D6 z Karlových Varů směrem na Cheb. Nejdřív policisty zaujal, když je ve velké rychlosti předjel. „Už při předjetí policejního vozidla motocyklistou si policisté všimli, že není označen registrační značkou a začali ho pronásledovat,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

U sjezdu z dálnice na Březovou se policistům podařilo řidiče motocyklu zastavit a zkontrolovat. Po zastavení se ukázalo, že řidič motocykl nepřihlásil do registru silničních vozidel.

„Řidiči byl sdělen přestupek překročení maximální dovolené rychlosti na silnici o 95 km/ h a navíc se dopustil porušení provozu vozidel na pozemních komunikacích, neboť provozuje na pozemních komunikacích silniční vozidlo, které není zapsáno v registru silničních vozidel,“ doplnila mluvčí.

Oba přestupky čtyřicetiletého motocyklisty budou policisté předávat příslušnému správnímu orgánu k došetření. Ve správním řízení mu hrozí zákaz řízení na dobu 6 měsíců až 1 rok a pokuta ve výši 5 až 10 tisíc Kč.