V Novém Kostele se vrátili v čase

V Novém Kostele se vrátili v časeAlegorické vozy, mávátka, budovatelské písně a průvod, to je každoroční retro prvomájová oslava v Novém Kostele. Na tradiční akci se sjíždějí nadšenci z celého regionu.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2992404V Novém Kostele se vrátili v čase

„Akci si nenechalo ujít více jak 500 návštěvníků. Na obec, ve které je hlášeno 350 občanů, je to více než uspokojivé,“ uvedl Oto Teuber, starosta Nového Kostela.

Průvod nejprve prošel okolo obecního úřadu, kde ke „slavícím davům“ z balkonu promluvil plamennou dobovou řečí novokostelecký starosta spolu s poslankyní Markétou Wernerovou a Václavem Mlezivou. Do pochodu hrály budovatelské a oslavné písně, mezi kterými nechyběl například Major Gagarin nebo Kaťuša. Manifestující provolávali úderná hesla, jako třeba Pionýr brání mír nebo Pětiletku splníme. Přihlížející zdravili průvod mávátky a transparenty.

Poté se celý průvod přesunul na zámek Nový dvůr, kde čekala na účastníky prvomájová veselice s dobrým jídlem a hudbou. Zahrát přijeli hudebníci Mája a duo Návraty. Lidové tance předvedl taneční soubor Radost z Krásna u Horního Slavkova.

Akci zorganizovala obec Nový Kostel, Vesnický mažoretky, mateřská a základní škola a Tělovýchovná jednota Nový Kostel a další.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2992404V Novém Kostele se vrátili v čase