Nejen hasiči rozdávali radost v útulku

Již po druhé přijeli před Vánocemi dobrovolní hasiči do útulku v Horní Hraničné. A ani tentokrát nepřijeli s prázdnou. Členové sboru dobrovolných hasičů Háje mezi sebou vybrali osm tisíc korun a vzali některé z chlupáčků na procházku. V útulku však nežijí jen psi, ale v současné době tam našlo domov také osm morčat.Nejen hasiči rozdávali radost v útulku

Více fotografií zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2539330

Částka, kterou mezi sebou hasiči vybrali, předali vedoucí útulku Marii Lokingové. „V loňském roce jsme přivezli před svátky krmivo, deky a další potřebné věci. Letos jsme se s vedoucí domluvili na finanční částce, kterou podle svého uvážení využije na věci, které potřebují,“ uvedl Pavel Pagáč z dobrovolných hasičů Háje.

V současné době našlo přechodný domov v útulku v Horní Hraničné na čtyřicet psů. Není však výjimkou, když se do zařízení dostane během jednoho dne až pět čtyřnohých kamarádů. Za rok projde útulkem v průměru až 500 psů. „Lidé mají štěstí, že psi nemluví lidskou řečí,“ řekla Marie Lokingová. Vyprávět by mohl třeba Fox. „Majitel, který si vzal Foxe asi týden před Vánocemi z útulku v Lysé nad Labem. Poté se nevybíravým způsobem snažil psa zbavit u nás v útulku v Hraničné, a to ani ne týden po Vánocích. Každý útulek však má adopční smlouvy a adoptované zvíře je čtyři měsíce po přijetí do útulku stále majetkem útulku, obce, města,“ sdělila vedoucí. „Nový adoptivní majitel nesmí psa prodat, vypustit ani předat jiné osobě. Tento majitel po opakovaných neúspěšných pokusech i v dalších útulcích psa předal podvodem starostovi obce Bukovany, jako nalezeného na území obce. Tak se dostal Foxík do našeho útulku. Starosta obce splnil svoji zákonnou povinnost, postarat se o nalezené zvíře. Přivezl ho pan Prokeš, který zajišťuje odchyt a se kterým náš útulek spolupracuje. Náklady na převoz a umístění zaplatila obec a ta tyto náklady bude vymáhat po majiteli psa. Co si asi teď myslí Foxík?“ zamyslela se. Zatím je Foxík v útulku a čeká na svého nového páníčka. Je to mladý kříženec střední velikosti, hodný, veselý, hravý, bezproblémový. Snad bude mít tentokrát větší štěstí. Každá pomoc zvířatům je vítaná, hodí vše. Každý si může vybrat, čím přispěje a pomůže zkvalitnit život opuštěným zvířatům. „Moc všem děkuji za pomoc pro všechny chlupáče, pro které je náš útulek domovem,“ doplnila Marie Lokingová.