V Kopaninách se závodilo pro dobrou věc

V Kopaninách u Aše proběhl první ročník oficiálních závodů agility, oblíbeného kynologického sportu. Závodili začátečníci i pokročilí. Součástí akce bylo také předání šeku spolku Hiporehabilitace a canisterapie Falco.Kopaniny pes 1

Agility je velmi oblíbený kynologický sport, kdy pes pod vedením svého psovoda překonává určenou překážkovou dráhu. Pozvání posuzovat tyto závody přijal velmi vážený mezinárodní rozhodčí pan Antonín Grygar. Bylo připraveno několik různých běhů. Na závodníky čekaly dvojzkoušky pro každou výkonnostní kategorii – A1(začátečníci), A1(pokročilí) a A3(profíci) a otevřený běh jumping pro všechny kategorie najednou. Vypsána byla i kategorie A0 pro úplné začátečníky. Na startovní listinu se zapsalo přes 60 týmů, některé týmy za námi přijely až z Prahy, Jičína nebo Málkova. Diváci na parkuru mohli vidět psy různých velikostí a pestrou paletu plemen. Po parkuru se tak proháněla třeba čivava, jack russel teriér, border kolie, NO, pudlíci, sheltie a další.kopaniny pes 2

Součástí závodu bylo předání šeku pro spolek Hiporehabilitace a canisterapie Falco, kdy se každý závodník zaplacením startovného podílel právě na předávané částce. Šek zástupkyni spolku a kobylce využívané pro děti předal ašský starosta, pan Dalibor Blažek.

Mnohokrát na nejvyšších stupních stáli i členové pořádající Psí školy Kopaniny, ostudu si tak na domácím poli rozhodně neudělali!

Závody navštívilo velké množství diváků, přijeli se na nás podívat z Aše, zastavovali tu cyklisté a dorazilo i plno místních. Počasí nám přálo a vše vyšlo na jedničku. Díky opravdu štědré podpoře sponzorů si závodníci domů odnesli opravdu velké množství zajímavých cen, medailí a pohárů. Tak za rok na viděnou!

Barbora Múdra

Foto: archiv organizátorů