Tip na neděli: Vydejte se na finisáž speciální výstavy Šachy a porcelán

Tip na neděli: Vydejte se na finisáž speciální výstavy Šachy a porcelán– svět na 64 políčkách. Akce se uskuteční v neděli 13. října od 14 do 17 hodin v Porzellanikonu v Hohenberg an der Eger.

Končí speciální výstava „Šachy &  porcelán. Svět na 64 polích“ v muzeu Porzellanikon v Hohenbergu. Návštěvníci se mohou těšit na poutavý doprovodný program, při němž uvidí arte-dokumentární film o šachovém velmistrovi Garri Kasparowovi a také rekonstrukci jedné šachové  partie tohoto mistra.

Kurátorka Petra Werner návštěvníky ještě jednou provede výstavou a všem zájemcům ukáže, co mají šachy a porcelán společného: něco z historie,  politiky a exotiky, ale také erotiky, mytologie, ze světa zvířat a kuriozit. To všechno najdeme jak v porcelánu tak i na šachovnici.  „Bílé zlato“ a královská hra vypráví příběhy, které hýbou světem. Kolem stovky historických i současných šachových her a figur z porcelánu probudí tyto příběhy k životu. Návštěvníci budou míst šanci, ještě naposledy proniknout do poutavého světa šachu! K bohatému programu budou podávány nápoje a chuťovky.

Místo konání: Schirndinger Straße 48, 95691 Hohenberg an der Eger, Oberfranken, Německo

Termín: 13.10.2024 14:00 – 17:00

Cena: muzejní vstupné

Přihlášky: na besuchercenter@porzellanikon.org nebo +49 9233 77220

Pořadatel: Porzellanikon – Státní muzeum porcelánu, Hohenberg