Atletka Alžběta Levová z Pomezí získala na Olympiádě dětí a mládeže bronz

Z nedávno uskutečněné Olympiády dětí a mládeže v Českých Budějovicích, kde reprezentovala Karlovarský kraj, přivezla Alžběta Levová bronzovou medaili z běhu na 60 metrů. Sportu se čtrnáctiletá atletka věnuje už od dětství. Momentálně se připravuje na Velkou cenu města Chebu a Mistrovství České republiky.

Na nedávné Olympiádě Alžběta startovala na 60 metrů. S časem 7 sekund a 66 setin získala bronzovou medaili. Její předešlé úspěchy zahrnují šesté místo na předchozí olympiádě, čtvrté a páté místo na Mistrovství České republiky a pravidelné vítězství v krajských závodech.

Nadějná atletka se zaměřuje na sprinty 60 a 150 metrů. „Ráda bych do budoucna vyzkoušela nějakou technickou disciplínu, např. hod oštěpem“, uvedla Alžběta Levová.

Starosta Pomezí nad Ohří, kde mladá atletka bydlí, pogratuloval a předal ocenění.  „Za naši obec Pomezí nad Ohří jsem Alžbětě Levové předal květinu, čokoládovou tretru na doplnění energie a dárkový poukaz na nákup sportovního vybavení,“ uvedl Radek Tlačil.

Foto: Archiv sportovkyně

Alžbětu k atletice přivedli její rodiče. Přestože vyzkoušela různé sporty, atletika ji zaujala natolik, že se jí věnuje už sedm let. Na stadionu v Chebu na zlaté dráze trénuje pod vedením trenéra Miloslava Nováka a reprezentuje klub SKP Union Cheb. „Ráda bych poděkovala rodičům, trenérovi a také mojí bývalé trenérce Julii Langmajerové za podporu, veškerou péči a přípravu na závody“.

Její cíl je pokračovat ve sportu na profesionální úrovni a nominovat se na světové Olympijské hry.